7 Şubat 2013 Perşembe

2013'ü Yeni Saçımızla Karşıladık (Mete'nin İlk Saç Traşı)

Mete doğduğunda herkes oğluma "kel" desede ben inatla onun kel olmadığını, saçları sarı ve kısa olduğu için göremediklerini belirtiyordum. 

Fakat gün geldi Mete'nin saçları uzadı ve kendinden küt bir model aldı. Bu model oğluma çok yakışsada saçları biraz daha uzayınca hem ensesini terletmeye hemde önleri gözüne girdiği için onu rahatsız etmeye başladı. Özellikle aile üyeleri olmak üzere herkes bu sefer "Mete'nin saçlarını kestirin." demeye başladı. 

Bu sefer eşimle aramızda Mete'nin saçlarının nerede, nasıl kesileceği konusunda tartışma başladı. Eşim; Mete'nin kuaförde oturmayacağını, rahat durmayacağını, bundan dolayı Allah korusun makasla yaralanabileceğini düşündüğü için evde bizim tarafımızdan saçlarının kesilmesi gerektiğini söylüyordu. Ben ise kuaförde durmayan çocuk evde de durmaz, ayrıca biz düzgün bir şekil veremeyiz diyerek çocuklara özel kuaförlerden birine götürmemiz gerektiğini söylüyordum. Tartışmalarımızın sonucunda Mete'yi çocuklara özel olan kuaförlerden birine götürmeye ve orada durmaz ise evde kendimiz traş etmeye karar verdik. 

2012 yılının son günü alışveriş merkezine giderek çocuk kuaförüne girdik. Mete'yi koltuğa oturttuk fakat tüm ısrarlarımıza rağmen önlüğü yakasına taktırmadı bizde ısrar etmekten vazgeçtik. Mete, nereye geldiğini, ne olduğunu anlamaya çalışıyordu ve şaşkın şaşkın etrafına bakıyordu. Şansımıza yan koltukta saçları kesilen çocuk ağladığı için Mete'nin dikkatini çekti. Mete, eşimin tüm endişelerini boşa çıkartarak, yan koltuktaki ağlayan çocuğa bakarak ve etrafındaki ilk defa gördüğü oyuncakları inceleyerek sakin sakin oturdu ve kuaförümüz Mete'nin traşını tamamladı. Oğlum 2013 yılına "Amerikan Traşlı" yeni imajı ile merhaba dedi. Ayrıca kesim sonrası Mete "İlk Saç Kesim Sertifikası"nı ve sakin durduğu için ödül olarak topitop şekerini aldı.

SAÇ TRAŞI ÖNCESİ METE




SAÇ TRAŞI SONRASI METE







  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder