31 Ekim 2012 Çarşamba

Mete, Rota Virüsü ile Tanıştı



Yaz tatilimizden döndükten yaklaşık 1 hafta sonra Mete rahatsızlandı. Cuma sabaha karşı uyandı ve her zamanki gibi sütünü hazırlayarak içirdim. Sütü içtikten bir kaç dakika sonra yatağımızın ortasında kustu. Sabaha karşı telaşla önce Mete'yi sonra yatağı temizledikten sonra Mete'yi tekrar uyuttum ve işe gitmek için hazırlandım.

Cuma günü kusma şikayeti devam ettiği gibi birde ishal başladı. Cumartesi günüde aynı belirtiler devam edince doktorumuza gittik. Doktorumuz bizden "kaka tahlili" istedi. Tabi ishal olan Mete'den kaka tahlili için numune alabilmek ayrı bir zorluktu. Laboratuvara yakın bir bekleme odasına geçerek Mete'nin numune olabilecek nitelikte kaka yapmasını bekledik. Hemşirenin önerisiyle Mete'nin bezini ters olarak bağladım. İlk denememiz başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra ikinci denemede başarıya ulaştık.

Tahlil sonuçlarını Pazartesi alabildik ve sonuçlar pek parlak değildi. Mete, Rota Virüsü benzeri bir virüs kapmıştı ve şikayetleri de devam ediyordu. Doktorumuz Mete'yi hastaneye yatıracağını ve serum tedavisi uygulayacağını söyledi.


Hastaneye yatış yaptıktan sonra Mete'nin elinin üzerine kelebek takılarak serum vermeye başlandı. Kelebeği çekiştirip canını yakmaması için Mete'nin dikkatini sürekli başka yerlere çekmem gerekti. Bunun için tüm gece büyük bir efor harcadım. Yanımıza aldığımız oyuncaklarla bin bir çeşit oyun üretip oynadık, bir kolumla kucakladığım Mete diğer elimde serum ayağı ile hastane koridorlarını dolaşarak biraz hemşire ablaları izledik biraz yoldan geçen arabalara saydık. Ertesi gün ishal ve kusma şikayetlerimiz seyrekleşti ve doktorumuz evimize gidebileceğimizi söyledi.



Eve döndüğümüzde Mete, eski neşesine ve enerjisine kavuştuğunu gülen yüzü ile bir saniye yerinde durmadan tüm evi karıştırmaya başlayarak gösterdi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder