2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kaan ve Dedesinin Maceraları (Mete'ye Özel Masal)

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde Kaan diye bir çocuk varmış. Kaan ile dedesi birgün birlikte parka gitmişler. Kaan'ın dedesi bankta moturmuş gazetesini okurken Kaan çimenlerin üzerinde topu ile oynuyormuş.

Kaan, hızlıca topuna vurmuş ve topu karşıdaki çalılıkların arasına gitmiş. Topunun peşinden, Kaan çalılığa doğru koşmuş. Tam topunu alacakken çalılığın içinden gelen "cik cik cik" diye bir ses duymuş. Kaan, sesin geldiği yere bakınca çalıların arasında yavru bir kuş görmüş. Yavru kuş kanadını incilttiği için uçamıyormuş. Kaan, minik kuşa yardım etmek istemiş ama ne yapması gerektiğini bilememiş. Aklına dedesine sormak gelmiş. Nede olsa dedesi her şeyi biliyormuş. Minik kuşada nasıl yardım edebileceğimi bilir diye düşünmüş.

Kaan hemen dedesinin yanına gidip çalıların arasında minik bir kuş gördüğünü ve kuşun uçamadığını anlatmış. Kuşa nasıl yardım edebileceğini sormuş. Dedesi Kaan'ın elini tutmuş ve beraber minik kuşun yanına gitmişler. Dedesi Kaan'a "Minik kuşu veterinere götürmemiz gerekiyor." demiş. Kaan, "Veteriner ne demek dede?" demiş. Dedesi Kaan'a "Sen hastalandığında annenler seni kime götürrüyor?" diye sormuş. Kaan'da "Doktor amcaya götürüyorlar. Doktor amcada bana ilaç veriyor." demiş. Dedesi "Tamam Kaancım. İnsanlar hastalanınca doktora giderler. Hayvanlar ise hastanınca veterinere götürülür ve veteriner onları tedavi eder." diye anlatmış.

Kaan ve dedesi minik kuşu çalıların arasından alıp veterinere götürmüşler. Veteriner minik kuşu muayene etmiş ve Kaan'a "Bir kaç gün minik kuşa çok iyi bakman gerekiyor. Ona bu ilaçlı yemleri vermelisin." demiş.

Kaan, bir kaç gün evlerinin balkonundaki kafes içinde minik kuşa ilaçlı yemi ve su vermiş. Minik kuş, bir-iki gün sonra iyileşmiş ve tekrar uçmaya başlamış.

Kaan ve dedesi, minik kuşu alıp tekrar parka, minik kuşu buldukları çalıların yanına gitmişler ve minik kuşu bırakmışlar. Minik kuş seviçle "cik cik cik" diye öterek yuvasına doğru uçmuş. Kaan, minik kuşun arkasından sevinçle el sallamış.



Not: Bu masalı Mete'ye anlatıyorum. İlk zamanlar basit bir hikayeyken her anlattigimda yeni bir detay ekliyerek gelişti. Masalımın ana teması hayvan sevgisi ve ekstra olarak meslekleri öğrenmek.

Mete şimdilik pek birşey anlamıyor ama zamanla anlayacaktır diye umuyorum.

İlerleyen günlerde Kaan ve dedesinin yeni maceralarında görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder