3 Mayıs 2012 Perşembe

23 Nisan Tatilimiz

23 Nisan Pazartesi'ye geldi ve ben bir günlük iznimi 24 Nisan Salı günü kullanınca oğlumla dört günlük tatilimiz oldu. Fakat eşim bu tatilimizde bizimle beraber olamadı, iş dolayısı ile ülke dışına çıkmak zorunda kaldı. Durum böyle olunca bende annemi yanımızda yol arkadaşı olması için çağırdım ve hep beraber gezerek İzmit'e gittik.

Kaan ve Eylül oturarak kitaplarını okuyorlar
İlk akşam abimlere misafir olduk. Tüm akşam Kaan, Eylül ve Mete'nin peşinde sürekli ayakta kaldık. Ama bu gecenin en önemli olayı Mete'nin Kaan ve Eylül'den oturularak oyuncakla oynandığını görmesi ve öğrenmesi oldu.

 Bebekler genel olarak önce sağlarına sollarına dönmeyi öğrenip daha sonra sırayla emeklemesini, oturmasını, tutunarak ayağa kalkmasını, sıralamasını (tutunarak bir hatta yürümeyi), koltuğa çıkmasını ve en son yürümesini ve koşmasını öğrenir. Mete ise bu normal sürece tam olarak uymadı malesef. İlk olarak sağına soluna dönmeyi sonra komando şeklinde sürünecek emeklerini öğrendi ama bundan sonra içinde halen devam eden tırmanma merakıyla oturma kısmını atlayarak ayakta durmasını öğrendi. Ben oturtsam bile dik oturamadığı için hemen yatar pozisyona geçip bir yere tutunarak ayağa kalktı. Bundan dolayı Mete'yi oturup oynarken görmedim.
Mete ve Eylül sabah annemin yanında keyifteler
Tatilimizin 2. ve 3. gününde teyzeme geçtik. Teyzemin evininin önünde yeşil alan ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Hava çok güzel olduğu için Mete ile birlikte bu parkta bol bol vakit geçirdik. Anne oğul salıncak sefası yaparak etrafımızda oyun oynayan diğer çocukları seyrettik, gözlemledik. Ayrıca o gün Mete için iki tane ilk yaşandı. 

Birincisi, Mete çim ve toprak ile tanıştı. İlk defa çimlerin üzerine oturdu. Ama şaşkınlıktan elini hiç bir şeye süremedi. Sanırım biraz korktu. Sadece merakla çevresini inceledi ve etrafında dolaşan çocukları izledi.


İkincisi ise Mete, ilk defa canlı tavşan gördü. Dediğim gibi evin önü yeşillik ve yeşilliğe bakan evlerin çocukları hem birbiri ile arkadaş hemde hepsinin bir tavşanı var ve hepsi bir araya gelip tavşanları ile oynuyorlar. (Sanırım site çocukları arasında bu sıralar moda tavşan beslemek. Benim yaşımda olanlarda küçüklüğünde benzer şekilde hayvan beslemişlerdir. Çocukluğumda, abim ve arkadaşlarla bir sokak köpeğini sahiplenip ona bakmıştık.) Mete ise etrafında zıplayarak dolaşan bu sevimli hayvanları merakla izledi, dokunmak istedi ama yapamadı.  




Tatilimizin son günün yani 23 Nisan'da Mete, annem ve teyzem hep beraber Seka Park'a gittik. Seka Park; her tarafta koşturan, rengarenk uçurtmalarını uçuran, bugüne özel olarak kurulan şişme oyun alanlarında oynayan, zıplayan çocukların cıvıltıları içinde, 23 Nisana yakışan bir güzellikteydi. Böylece Mete'de ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, açık havada çocukların arasında kutlamış oldu. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder